Behandlingar

Vi på Gunnels Hårdesign är en salong som erbjuder många typer av hårbehandlingar. Vi kan dessutom erbjuda skäggvård hos vår utbildade barberare Ebba.
Du kan boka tid här.

Klippning
En bra klippning gör att din frisyr håller sig länge oavsett vilken frisyr du önskar. Ska den vara elegant, lättskött, tuff eller extrem – grunden läggs i klippningen! Vi utgår alltid från dina önskningar och tillsammans diskuterar vi oss fram till vad som funkar bäst för din hårtyp, tiden du vill lägga på att sköta din frisyr eller hur din personliga stil är. Självklart kan vi ge dig idéer om frisyrer som passar du vill ha inspiration. Det ingår alltid tvätt (om du önskar), styling och styling-tips när du klipper dig hos oss.
Brud
Ett bröllop är ett minne för livet! Det ska vara oförglömligt av de rätta anledningarna. Därför är det viktigt att klänning, hår, smycken och make-up känns bra och håller hela dagen. Du ska tryggt kunna koncentrera dig på att njuta av din stora dag! Vid en konsultation går vi igenom alla frågor och bestämmer frisyrens stil, form och eventuella smycken etc. När vi hört dina tankar kring frisyr och klädsel ger vi råd kring hur vi ska komma fram till det slutliga resultatet och hur lång tid det kan komma att ta.

Foto: Linda Koivisto

Fest- & Baluppsättningar
Ibland vill man vara extra fin! Det kan vara en studentbal, ett bröllop eller en finare fest. Vi hjälper dig med lockar som sitter i hela kvällen eller kanske en mer avancerad uppsättning. Vi är även grundutbildade i make-up vilket gör att vi kan hjälpa dig med en enklare make-up också. Vi är experter på festfrisyrer och kan ge dig förslag på en riktigt snygg frisyr som passar just dig till den speciella kvällen!

Bal-och festfrisyrer kan ni ej boka online! Ring till salongen för konsultation.

Hårfärgning
Rött, grått, blonderat eller svart. En snygg hårfärg är många gånger det som gör din personliga stil fulländad.
Vi jobbar med märkena L’anza och Wella, några av Sveriges bästa leverantörer inom färg, hårvård & styling. Vi har försökt att göra ett aktivt val där vi jobbar med produkter som ska vara så bra för miljön som möjligt. När det gäller L’ANZAs ingredienser så har de testats och värderats av statliga myndigheter världen över. Allt för att det ska vara säkert för människor och vår planet.
Vi är utbildade i att blanda fram den rätta färgen som passar grundfärgen i ditt hår, din hy och din personlighet. Vi färgar också med olika tekniker utifrån det slutresultat som vi vill uppnå.
Alla hårdrömmar är olika och vissa färger kanske inte kan göras vid ett besök, utan i flera steg.

Vid en större förändring eller makeover ser vi helst att du ringer för att boka tid istället för att boka online! Stora förändringar kräver ofta mer tid och en ordentlig konsultation innan vi tar oss an uppdraget!

Slingor
Det gäller att hitta den rätta blonda nyansen. Det kan vi uppnå genom att slinga håret i en eller flera nyanser.

Gör ALDRIG en uppljusande behandling av håret hemma! Det är ofta riskfyllt då ni inte besitter någon utbildning i ämnet och försvårar utgångsläget när ni väl beslutar er för att komma till oss.

Med folieslingor kan vi bättre styra påverkan och tid för varje enskilt parti i håret.
Alla vill ju inte vara blondiner… Vi kan också skapa effekter och kontraster i mörkt hår med t.ex. röda slingor eller ljusare slingor.
Om du är mörkhårig och vill bli blondin kan det behövas flera besök, allt för att inte håret ska ta skada och för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Hårförlängning / Extensions
Vill du ha ett längre hår? Eller ett fylligare? Det är en önskan vi kan uppfylla!

Vi har tre olika metoder som vi jobbar med:

Keratinwax:
Små slingor med ett litet fäste av Keratin (vax) värms fast tillsammans med lite av det egna håret. Det går åt ca 90–100 fästen. Passar bra för dig som vill ha håret uppsatt ofta då fästena är lätta att dölja. Varar 4-6 månader. Löshåret kan ej återanvändas.

Tejp:
Här fäster man förlimmade hårtränsbitar (ca 3 cm breda) med dubbelhäftande tejp i det egna håret. Mer skonsamt för ditt hår men behöver flyttas upp varannan månad. Du kan återanvända håret ca 3 gånger.

Micro-ringar:
Löshåret sätts fast med micro-ringar, ca 70-100 fästen med 40-45cm långa slingor. Detta löshår går att återanvända. Vi sätter även partier, t.ex. lugg eller nacke.

Ring för konsultation!

Permanent/rakpermanent
Permanent är en behandling som kan ge antingen ett rakt hår lockar eller göra ett lockigt hår rakt. Som namnet antyder blir det ett mycket varaktigt resultat. På Gunnels Hårdesign är det vanligast att vi permanentar håret för att få det lockigt. För ett lyckat resultat rekommenderar vi att du gör denna behandling hos en professionell frisör som har kunskap och erfarenhet.
Snabb-styling
Vi du snabbt bli fin inför en utekväll, ett viktigt möte eller något annat speciellt? På 30 minuter kan vi ge ditt hår ett lyft! Du kommer till oss med nytvättat, torrt hår. Så fixar vi snyggaste frillan!